Lees de nieuwe activiteitengids>>

Van maandag t/m vrijdag van 11.45-13.00  is de Oude Kerk open.
Om 12.00 uur is er een Middaggebed

Middaggebed in coronatijd

Sinds de invoering van de Coronamaatregelen is de Oude Kerk dagelijks geopend (behalve op zaterdag en zondag) van 11.45-13.00 uur. Al geruime tijd zetten gemeenteleden zich in om de deuren van de kerk te openen, er in stilte te zijn, de paaskaars aan te steken en het gebed gaande te houden. Dagelijks bezoeken tussen de 10 en 20 mensen de kerk: gemeenteleden, maar ook voorbijgangers en vaste bezoekers van buiten onze gemeente. Tegen 12 uur – als de klokken luiden en er een kort gebedsmoment is – neemt het bezoekersaantal toe. Toch staat het bezoekersaantal bij de openstelling niet voorop, maar dát we er zijn om te bidden en te waken. Gastvrouwen/-heren geven ook aan dat zij dit belangrijk vinden en dat de rust in de kerk goed doet. Het is ook voor hen een kostbaar moment van rust en bezinning in coronatijd.

De openstelling wordt mogelijk gemaakt door zo’n 15 gemeenteleden die gemiddeld een maal per week diens doen, vaak op een vaste dag. Wij zijn dankbaar dat zij, naast hun aanwezigheid, ook elke dag om 12 uur als de klok luidt, in de kerk het Onze Vader bidden, een Psalm lezen en afsluiten met een gebed. Dit moment ervaren we als het kloppend hart van de openstelling. Dit gebedsmoment wordt uitgezonden via www.kerkomroep.nl en www.kerkdienstgemist.nl, zodat ment thuis in de gelegenheid is om mee te bidden in verbondenheid met de mensen in de kerk en in heel ons land.

Ook in de afgelopen weken hebben mensen hun voorbeden op het kruis geprikt of in het voorbedeboek geschreven. Deze voorbeden zijn en worden door de predikanten meegenomen in de zondagse voorbeden.
22 april 2020

Gepost in Nieuws

Afdrukken E-mailadres

proef2

KerkmagaZIN PROEF

KerkmagaZin Proef wordt bezorgd bij alle leden van de Protestantse Gemeente Voorburg.