Middaggebed

Elke donderdag van 12.00-12.30 in de Oude Kerk Voorburg
Voor wie (niet) gelooft, zoekt of vindt: Het Middaggebed

middaggebedHeeft de kerk haar langste tijd gehad? Wie zal het zeggen. In ieder geval is de behoefte aan rust en bezinning onverminderd groot, en die wordt misschien juist wel groter. De gemeente van de Oude Kerk speelt hier op in met het middaggebed.

Vanaf donderdag 6 december is er elke week van 12.00-12.30 uur een middaggebed in de Oude Kerk van Voorburg. Voor gelovigen en ongelovigen, zoekers en vinders. Of je nu toevallig door de Herenstraat slentert, even pauze hebt op een drukke werkdag, een boodschapje hebt gedaan, of dat je er speciaal voor komt: de deur staat open. Het middaggebed gaat door, ongeacht het aantal mensen.

Op adem komen
Waarom dit initiatief?
Kloosters kunnen de vraag van gasten niet aan. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een plaats en een gemeenschap, om op adem te komen. De tijd gaat snel en een dag is soms zomaar voorbij. En zelfs al is je agenda leeg, dan kan het nog heel druk zijn in je hoofd. Het is een kunst om daarin een moment te vinden waarin je tot jezelf komt, of juist even los van jezelf komt.

Een kaarsje branden
De christelijke traditie reikt vormen aan, die kunnen helpen je op God te concentreren. Een daarvan is het middaggebed. Een halfuur van rust, gebed, muziek, een kaars die brandt: als teken dat je daar niet alleen zit, maar dat de stilte, de muziek en de gebeden gehoord worden.
Tijdens het middaggebed brandt niet alleen de Paaskaars in het koor van de kerk, maar is er ook de gelegenheid een kaars aan te steken, terwijl je in stilte of hardop je gebed uitspreekt.

Rust en zachte muziek
Elk middaggebed wordt voorbereid door een liturg. Hij of zij zorgt ervoor dat er vanaf het begin van het middaggebed stilte en rust of zachte muziek is in het koor van de kerk. De liturg wordt terzijde gestaan door een gastheer/gastvrouw die iedereen welkom heet. De liturg leidt de anderen door het middaggebed door een gebed uit te spreken, een lied in te zetten en door de momenten van stilte aan te kondigen.
Wil je meer informatie over het middaggebed? Stuur dan een mailtje naar ds. Leneke Marchand (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of trek even na het middaggebed aan het jasje van de dienstdoende liturg.

Gepost in Nieuws

Afdrukken E-mail

kerkwijzer

KERKWIJZER

De KerkWijzer wordt bezorgd bij alle leden van de Protestantse Gemeente Voorburg.